Instagram Inlägg

Har du egna barn eller känner du någon i din närhet med barn? Är det dags att börja servera smakportioner? 🏽🏻Söker du matinspiration, råd och tips kring barn och mat? 🥣Läs denna bok! ️Sara Ask är dietist, föreläsare, författare och mamma – välkänd från både tv, radio och tidningen ”Vi föräldrar”. Här delar hon med sig av sina egna erfarenheter blandat med forskningsresultat kring barn, mat och rutiner kring matsituationer.️”Tre saker att komma ihåg…1. Modellera – ät tillsammans. Du är ditt barns största förebild.2. Exponera det du vill ditt barn ska uppskatta på sikt. 3. Respektera barnets inneboende förmåga att reglera sitt energiintag.”️Äntligen har jag läst denna pärla! En självklar bok till dig med barn. Jag gillar det enkla och naturliga förhållningssättet som präglar boken. Inga pekpinnar utan sunt förnuft men också med påminnelser om den vuxnes viktiga roll kring barn och mat. Vilka förutsättningar ger vi barnen? Vad är rimligt och hur undviker vi fällor kopplat till skuld, skam och belöning? Betydelsen av tålamod och hur vårt egna beteende kring mat speglar barnen. Sara är en mästare att på ett naturligt sätt inspirera och av gårdagens mat skapa nya spännande maträtter!En lättillgänglig och mycket inspirerande bok, med grundläggande råd och tips kring tider, mängd, näringsinnehåll och ett urval av recept som passar även en familj med äldre barn.️”Visste du att ett barns första tusen dagar, från månaderna i magen till 2-årsdagen, är den bästa tiden för att lägga grunden för bra matvanor? Men det finns gott om tid att grunda efter det. Det viktiga när det gäller mat är sällan detaljerna utan helheten.”️Låt måltiderna bli en trevlig och mysig stund av gemenskap och närvaro, utan stress och där barnen tidigt lär sig sunda matvanor.Läs och låt dig inspireras!️️️️️#barnochmat #saraask #kostråd #barnmat #barnmatstips #boktips #mondialförlag

Instagram Inlägg