Instagram Inlägg

Grattis Astrid 111 år!”Förklaringen till Astrid Lindgrens framgångsrika chefskap måste sökas i hennes ovanligt mångsidiga begåvning. Hon hade ett gott ekonomiskt sinne, en sällsynt förmåga att kommunicera och en intuitiv talang att avläsa tidsandan. Till det kan man lägga hennes stora arbetskapacitet och förmågan att snabbt fatta beslut. Allt detta kombinerat med den kvalificerade läsningen och språkkänslan.”️Att läsa om Astrid Lindgrens arbete som barnbokschef är en fröjd för själ och hjärta!Jag imponeras över det sätt som Astrid strukturerat, målmedvetet, personligt och ödmjukt kombinerade yrkesrollen som förläggare med författarskap och dessutom familjeliv. Att läsa ett urval av hennes refuseringsbrev är både utvecklande och intressant både som läsare och ur ett ledarskapsperspektiv. Hennes klokskap, tydlighet och vänlighet är ett föredöme för vilken nutida ledare som helst. Tänk om alla chefer på samma ödmjuka och oegoistiska sätt delade med sig av sin branschkunskap till sina medarbetare.️Kjell Bohlund har lyckats väva samman fakta från samhälls- och branschutveckling med personliga brev och uttalanden från familj och kollegor på ett utomordentligt sätt. Boken fängslar direkt. Den är lättillgänglig, underhållande och svår att lägga ifrån sig. Som läsare blir jag inbjuden och kommer mycket nära personerna kring Astrid. Eftersom jag själv är uppvuxen med de flesta av böckerna som omnämns, blir det många igenkänningar och mycket intressant att få bakgrundsinformation till många titlar.Jag är tacksam att boken blev skriven och verkligen älskar den! Rekommenderas varmt.️️️️️#denokändaastridlindgren #kjellbohlund #astridlindgrentext #astridlindgren #boktips #lästips #fackbok #ledarskap #rabenochsjögren #rabenochsjogren

Instagram Inlägg