Instagram

Instagram Inlägg

Vi ska alla dö. Tänk dig att få veta datum och klockslag då en komet träffar och förintar Jorden. Fyra miljoner år av evolution plötsligt borta och det finns ingenting vi kan göra för att förhindra det. Bara förhålla och förbereda oss, samt acceptera fakta. Vad blir meningsfullt och vad blir betydelselöst? Hur förändras vi och våra värderingar?️Handlingen utspelar sig under drygt fyra veckor och det är fascinerande på vilket sätt de 500 sidorna fylls med intressant innehåll och oväntade händelser, som rör om både min fantasi och sinnevärld på ett utvecklande sätt. Jag vill sträckläsa men samtidigt vill jag inte att boken ska ta slut. Jag tvingas göra pauser för att smälta innehållet och ta ställning hur jag själv skulle agera.️Strandberg är grundlig och det känns som om allt är genomtänkt och uträknat. Jag gissar att huvudpersonernas namn är noga utvalda, t ex utifrån deras latinska betydelse. Lucinda är isolerad från omvärlden pga dödlig sjukdom. Hon väljer att skriva ner tankar och återberätta sina sista dagar i en app, TellUs, för att andra livsformer ska kunna ta del av berättelser och förstå hur det var att leva på Jorden.Simon och Tilda lever i en relation men har olika ambitioner hur de ska leva den uträknade tiden de har framför sig.️Jag gillar varken science fiction eller skräck, men jag älskar Mats Strandbergs böcker! Han har en förmåga att skapa berättelser som utspelar sig i en igenkännande miljö, där vi kommer människorna nära, karaktärerna blir centrala och äkta, som saknade vänner när boken är utläst.Grundlig research och fiction blandas med spännande utmaningar. Rädslor, empati och mänskliga relationer utvecklas till sociala experiment där vad som helst kan hända, men så trovärdigt och uppdaterat så jag bitvis tror jag läser fragment ur nyheterna. Namn, ord och händelser bildar ledtrådar till andra betydelser och för mig som läsare blir det en charmig jakt att leta reda på de ”dolda pusselbitarna”. Jag får viss koppling till t ex Alfred Hitchcocks sätt att väva in sig själv i sina berättelser.️Jag tror detta blir en tidlös klassiker och har svårt att beskriva bok och innehåll rättvist, så läs, LÄS!️️️️️

Instagram Inlägg