Instagram

Instagram Inlägg

Äntligen en ny bok i serien ”Petras bilder”!Petra är nio år och bläddrar ivrigt fram klassfotot i skolkatalogen. Förväntningarna är stora. Rad efter rad med tydliga barn. Glada barn. Riktiga barn. Petra är den enda som är alldeles suddig och går inte att känna igen. Hon skäms. Vad ska alla andra i klassen säga?️Den fjärde boken om Petra belyser vikten av att våga vara den man är, behovet av bekräftelse och hur vi ser på och bedömer varandra. Vi bekantar oss med fotokonsten med fördjupningar i fyra kända och helt olika fotografier från olika tidsåldrar, som visar olika förhållningssätt som fotograferna använt sig av i sina bilder. ️Idag utsätts vi ständigt av bilder som vi påverkas av på ett eller annat sätt. Boken tar upp ämnen som utseende, identitet, kroppsspråk, tyst kommunikation och belyser hur bilder och fotografier påverkar oss och väcker känslor. Vikten av att normkritiskt granska och ifrågasätta bildernas syfte och innehåll, tas upp på ett sunt och klokt sätt.Intressant och inspirerande hur fotografins historia har utvecklats och på vilket sätt porträtt, selfies och fotokonst följt och varit viktiga för oss människor genom åren.️Petras bilder är en välskriven och fängslande bokserie som sammanväver en nutida berättelse och kopplar ihop vardagliga händelser med kända konstverk. Petras dialog och vänskap med den gamla damen Fredrika är varm och empatisk och lyfter vikten av samtal mellan människor från olika generationer.️Konst är ett naturligt sätt att uttrycka sig på. Till denna bokserie finns en lärarhandledning med tips att inspireras av för att arbeta vidare kring innehållet och väcka intresse för konst från unga år.️Jag rekommenderar samtliga böcker i serien. Så rolig och behaglig mix mellan vardagliga händelser och historiska fakta. De ger igenkänning, förklaring, ny kunskap och inspiration till läsaren. De fantastiska illustrationerna av Emily Ryan förstärker budskapet och upplevelsen.️️️️️#denflygandehästen #petrasbilder #torhildelisabetsandberg #emilyryan #torhildförlag #konstböckerförbarn #konstböcker #boktipsbarn #boktipstilllärare #boktipsförunga #lästipsförbarn #lästipsförunga

Instagram Inlägg