Instagram

Instagram Inlägg

Det kom ett bokpaket med två underbara och välskrivna böcker om Sven och hans vänner..️En dag kommer det en ny pojke till klassen; Josef från Syrien. Plötsligt är ingenting som förut för Sven. Han är bortvald och han har fått en rival. Ilskan och avundsjukan tar överhanden och Sven gör dumma saker, men klumpen i magen får Sven på andra tankar och han tar sitt ansvar.Josef blir hans vän och Sven lär honom att åka bräda i backen.Josefs pappa är kvar i Syrien och Svens mamma har snart varit borta ett år för att hjälpa människor som drabbats av krig. Sven känner sig kluven: om kriget tar slut kommer mamma tillbaka hem men Josef åker tillbaka till Syrien. Och trots att snowboard är roligt behöver Josef pengarna till annat. Till sin pappas flygbiljett.️Lättlästa böcker med stor igenkänning som tar upp viktiga frågor, starka känslor och samhällsproblematik som barnen känner igen.Vänskap, längtan, relationer, prioriteringar och kommunikation, är en del av ämnena som tas upp.️Bra och välskrivna böcker om små och stora frågor i vardagen som kan samtalas vidare om efter eller under läsningen. Fina illustrationer som förstärker känslor och innehåll. Utmärkt för lågstadieåldern som läser själv eller som högläsning. Rekommenderas varmt.️️️️#varinteavundsjuksven #allatillsammanssven #sofiajohanssonauthor #gabifröden #idusförlag #barnbokstips #barnbok #lästipsförbarn

Instagram Inlägg