Instagram Inlägg

”Vad är det att minnas. Vad är det som passerar i ens liv som minnet vill berätta för en, om och om igen. Och vad är det som utesluts. Vilka hemligheter berättar vi inte för oss.”️Den är oändligt sorgsen, tragisk, vacker, filosofisk och oerhört välskriven.Ray och Mary flyttar till Östermalm från Kalifornien med sina två döttrar Isabel och Bea. Ray forskar om gravitation och vi inser snart att han bär på en hemlighet och att flytten är en flykt från något.Handlingen utspelar sig till största delen i och omkring höghuset Nyponet. Familjen isolerar sig alltmer och snart är katastrofen ett faktum. ️Boken återberättas från olika perspektiv, grannen Anna, modern Mary och dottern Isabel. Sakta men säkert vävs historien ihop och jag som läsare dras djupare in i de extensiella funderingarna.️Författaren är uppvuxen i detta kvarter och det märks att hon har insyn i det hon skriver om. Ruggigt äkta och berörande. En djupdykning in i människors inre om beteenden och behov. Drömmar som går i kras, minnen som påverkar oss och blytunga hemligheter som präglar vår vardag och självbild. Vad är en människa i kris kapabel till?Gillar du Ferrantes trilogi, tror jag du gillar även denna.️️️️#denoändligafamiljen #cillanaumann #albertbonniersförlag #familjetragedi #nyaböcker #boktips #lästips

Instagram Inlägg