”Varför ska vi kvinnor betala skatt när vi inte får bestämma hur pengarna ska användas?”️

”Varför ska vi kvinnor betala skatt när vi inte får bestämma hur pengarna ska användas?”

En roman i dagboksformat från 1908. Pegg, 25 år, flyttar från Linköping till Stockholm för att jobba på en advokatfirma. Hon är föräldralös och behöver försörja både sig själv och sin 13-årige lillebror Putte. Han bor hos en änkefru på Östermalm. Pegg flyttar in till Eva, Baby och Emma på Norrtull. Tillsammans bildar de Ligan. Vi får följa deras vardag och kamp för högre lön, rättvisare villkor och jämställdhet.️Metoo var redan då en del av en kvinnas vardag, liksom härskarteknik och maktspel. Norrtullsligan tar upp kampen.”-Pegg, var försiktig, sa Eva milt. Jag märker att du är förändrad. Om en kontorist får chefen till sin gud, är hon illa ute…Det finns många chefer som vill ha sina unga kontorsflickor som älskarinnor. Vi är värda mer än så!”

Boken är i denna lättlästa utgåva återberättad av Cecilia Davidsson. Jag fängslas direkt av modet, engagemanget och den fina gemenskapen mellan kvinnorna. Jag hoppas att den når ut till många läsare. Den speglar en epok som ligger till grund till vår tid, och är tyvärr mer aktuell än någonsin. Rekommenderas varmt till läsare från 15 år och uppåt.️Elin Wägner (1882-1949) var författare, journalist och feminist. Hon kämpade bl.a. för jämställdhetsfrågor och kvinnlig rösträtt och var med att samla in 350 000 underskrifter (paketerade i 30 band) mellan år 1913-14. 1919 var hon med att grunda Rädda Barnen. #elinwägner #norrtullsligan #boktips #lästips #älskapocket #pocketbok #lättläst #läsningföralla #llförlaget

”Varför ska vi kvinnor betala skatt när vi inte får bestämma hur pengarna ska användas?”️En roman i dagboksformat från 1908. Pegg, 25 år, flyttar från Linköping till Stockholm för att jobba på en advokatfirma. Hon är föräldralös och behöver försörja både sig själv och sin 13-årige lillebror Putte. Han bor hos en änkefru på Östermalm. Pegg flyttar in till Eva, Baby och Emma på Norrtull. Tillsammans bildar de Ligan. Vi får följa deras vardag och kamp för högre lön, rättvisare villkor och jämställdhet.️Metoo var redan då en del av en kvinnas vardag, liksom härskarteknik och maktspel. Norrtullsligan tar upp kampen.”-Pegg, var försiktig, sa Eva milt. Jag märker att du är förändrad. Om en kontorist får chefen till sin gud, är hon illa ute...Det finns många chefer som vill ha sina unga kontorsflickor som älskarinnor. Vi är värda mer än så!”️Boken är i denna lättlästa utgåva återberättad av Cecilia Davidsson. Jag fängslas direkt av modet, engagemanget och den fina gemenskapen mellan kvinnorna. Jag hoppas att den når ut till många läsare. Den speglar en epok som ligger till grund till vår tid, och är tyvärr mer aktuell än någonsin. Rekommenderas varmt till läsare från 15 år och uppåt.️Elin Wägner (1882-1949) var författare, journalist och feminist. Hon kämpade bl.a. för jämställdhetsfrågor och kvinnlig rösträtt och var med att samla in 350 000 underskrifter (paketerade i 30 band) mellan år 1913-14. 1919 var hon med att grunda Rädda Barnen.️️️️#elinwägner #norrtullsligan #boktips #lästips #älskapocket #pocketbok #lättläst #läsningföralla #llförlaget