Instagram

Instagram Inlägg

DEN INTERNATIONELLA SCHACKDAGEN!Idag den 20 juli vill jag uppmärksamma att det är den Internationella schackdagen.Vad har du för relation till schack?Kanske älskar du Björn och Bennys fantastiska musik från musikalen Chess eller så har du kanske läst romanen The Queens Habit av Walter Tevis eller kanske sett tv-serien som baseras på boken?Förlag: @modernistared ♟Romanen handlar om Beth Harmon som i mitten av 1950-talet tvingas flytta till ett barnhem i Kentucky. För att hålla sig lugn och fly sin omgivning erbjuds två alternativ – att spela schack eller att ta lugnande tabletter. Snart visar det sig att Beth är ett underbarn med en exceptionell talangfull schackspelare. Om hon erövrar världen får hon chanser att skapa sig ett nytt liv, men den mansdominerade schackvärlden och hennes missbruk blir stora och tuffa utmaningar för henne. Boken finns i pocket.Ljudboken inläst av @heddastiernstedt 
♟Gillade du boken kan jag varmt rekommendera sommarpratet i @sverigesradiop1 från 2021 med den svenska professionella stormästaren Pia Cramling..#internationellaschackdagen #thequeensgambit #waltertevis #modernistaförlag #chessinconcert #piacramling #norrgårdboktipsar #sverigesschackförbund

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *