Instagram

Instagram Inlägg

Jajamen, han gör det igen!🤩 Så efterlängtad, så uppslukande och så välskriven. Allt för Bodil, den tredje boken av David Ärlemalm är en drabbande bladvändare som engagerar och berör långt in i hjärteroten. En trovärdig spänningsroman som är lika mycket en gripande samhällsskildring av människor i ett nutida Sverige. Har du ännu inte läst denna svit – Gör det!🖤Bodil är en brådmogen 11-åring som har sett och upplevt alltför mycket man önskar ett barn slapp vara med om. Mamman är död och hennes pappa Arto är en f d missbrukare som dubbelarbetar och försöker göra så gott han kan. Medan han arbetar dygnet runt, lämnas Bodil vind för våg och får klara sig på egen hand. När hon blir vittne till ett allvarligt brott blir hennes situation än mer problematisk och utsatt och snart är hon i verklig fara.🖤Det här är en roman som innehåller allt. Trovärdiga och levande personporträtt och en mångbottnad intrig som är både ömsint och brutal. Ända sedan jag läste om Arto, Bodil, Sofia och Ditte i den starka debutromanen #litedödruntögonen har de gäckat mig och vägrat lämna mitt medvetande. Bitvis är det jobbig och hjärtskärande läsning när allt kommer mig så nära. Arto vill jag både läxa upp och krama om. Bodil är en karaktär som är omöjlig att inte beröras av. En överlevare med lika starkt psyke som Pippi Långstrump och en karaktär som i en filmversion skulle tolkas utmärkt av Kerstin Linden. 🖤Under hösten har jag kommit på mig att längta efter författarens språk. Det är något med de korta men så väl genomtänkta formuleringarna, talspråket och de manusliknande dialogerna som passar mig så bra.Jag vill gärna återse karaktärerna och samtidigt är jag väldigt nyfiken på att läsa böcker av Ärlemalm där vi möter människor i ett helt annat universum.Förlag: @bokforlagetforum .#alltförbodil #davidärlemalm #spänningsroman #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *