Instagram

Instagram Inlägg

BOKTIPS!Nämen alltså, jag säger bara LÄS!🤩De tar allt ifrån mig av Linda Jones är en högaktuell, andlöst spännande och förbaskat välskriven roman och som ett avgrundsvrål från vildmarken. Linda Jones lyckas fenomenalt väl med att sätta ord även på det outtalade och skapar en helt enastående samhällsskildring som jag varmt rekommenderar till alla från ca 13 år och uppåt.🦌När landet bit för bit monteras ner och klyftorna växer i takt med utanförskapet är snart jakten det enda gemensamma och trygga som är kvar för människorna på den lilla inlandsorten Marken. När ett okänd djur dyker upp i skogen och länsstyrelsen avblåser årets älgjakt får byborna nog och tar lagen i egna händer. Men när vreden tar över, raseriet bryter ut och gamla oförrätter kommer fram i ljuset kliver jakten även in i de mänskliga leden och ingen går säker. Bössorna är laddade och nu ska rättvisa skapas. 🌲Den utmärkta titeln är lika mångbottnad som intrigen. Människor, landskap och vardagen beskrivs levande och skarpsynt och du blir som ett med berättelsen. Boken skildras utifrån den 15 åriga Fridas perspektiv och förutom att hon är dotter till jaktledaren får vi även ta del av hennes relationer med de jämnåriga vännerna. Men på samma sätt som ungdomarna är en stor del av orten och samhället i t ex Fredrik Backmans och Ann-Heléne Laestadius böcker är de även här högst delaktiga i och präglade av de vuxnas vardag och problem.🦌Ända sedan jag läste debutromanen #betesig som Linda Jones fick Norrlands litteraturpris 2020 för, har jag längtat efter fler böcker av författaren. Det här är en strålande uppföljare, väl värd att vänta på och som förtjänar all uppmärksamhet och många stora priser. Gillar du filmen Jägarna eller böcker av Stina Jackson och Anna Kuru och är över 13 år så läs denna ungdomsroman.Extra plus till det fantastiska omslaget formgivet av Sara Edström och målat av Ida Gudmundsson.Förlag: @bonniercarlsen #detaralltifrånmig #lindajones #läsupplevelse #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *