Instagram

Instagram Inlägg

Den 8 december…BOKTIPS!Wow – vilken enastående bra och välskriven bok! Slottet av Anna Breitholtz Monsén är verkligen en spännande läsning från första sidan, med innehåll och karaktärer som sticker ut. Att handlingen i huvudsak utspelar sig i vintertid, tiden innan jul, gör den utmärkt att läsa i adventstid. Den här vill du inte missa, så jag säger bara – Läs den bums!Det här är en bok som rymmer så mycket mer än en traditionell deckare. Katthotell, ett lokalt Gin-destilleri, kvinnohistoria, mörka familjehemligheter och varma vänskapsrelationer är bara en del av handlingen. Jag älskar miljön och alla intressanta färgstarka huvudkaraktärer som representerar härlig mångfald. Författaren lyckas skapa en fin balans mellan mörker och ljus, ont och gott. Dessutom är det riktigt snillrikt att förlägga handlingen till ett slott med fascinerande tornrum, spännande lönnrum och intressant historia.Den 80-åriga slottsfrun Tyra är nära vän till Eskil, 92 år. När hon anmäls försvunnen, misstänker Eskil att ett brott ligger bakom och ber sitt barnbarn Lina, f d polis och livvakt, att utreda vad som hänt. Boken är upplagd lite som en pusseldeckare med ledtrådar som bitvis vävs ihop till en helhet. Vi får ta del av två parallella historier, en utspelar sig i mitten av 1980-talet och en i nutid. Intrigen är både mångbottnad, lite komplex men väl genomtänkt och jag imponeras över hur väl författaren flätar samman alla lösa trådar. Varje händelse har ett syfte och även om vi möter ganska många personer så har alla betydelse för utgången. Det här är den fristående uppföljaren till debutromanen #stranden Jag rekommenderar dem båda och längtar redan efter att läsa mer av författaren.Ljudboken är mycket bra uppläst av Katarina Ewerlöf Förlag: @bokfabriken .#slottet #annabreitholtzmonsén #deckartips #norrgårdboktipsar #norrgårdskalender2022

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *