Instagram

Instagram Inlägg

Den 1 december…Idag är det lämpligt att börja läsa en kalenderbok. Det finns många olika att välja bland och det finns böcker för olika åldrar. Biblioteken har stort urval på härliga favoriter, julsagor i 24 kapitel som passar utmärkt att högläsa.🏻‍♀️#skorstensjul (2015) av Mårten Sandén illustrerad av Lina Bodén. En varm och spännande bok om gemenskap.Här möter vi Stella, Mago och Issa som har rymt från barnhemmet för att leta efter Magos pappa. På Stockholms central möter de hemlösa Niklasson som har tappat minnet och glömt vem han är. Barnen tar hjälp av Miriam i antikaffären och de modiga skorstenbarnen. Frågan är om de på bara 24 dagar lyckas hjälpa Niklasson att minnas?#enförtrolladjul (2016) av Siri Spont med illustrationer av Alexander Jansson utspelar sig i en förortsmiljö där skogen ligger inpå knuten. Martha och lillebror Fadi längtar till jul och önskar sig varsin hamster i julklapp. När pappa kommer hem från arbetet berättar han allvarligt att kusin Yusuf ska flytta in hos dem. Livet vänds upp och ner, men när Yusuf berättar om den magiska världen i skogen inser Martha att de behöver samarbeta för att lösa det viktiga uppdraget. En berättelse om vänskap och längtan.#enbästaväntilljul (2022) av Ylva Karlsson med illustrationer av Katarina Strömgård. Följ med på ett fantasifullt äventyr tillsammans med ratade julprydnader som längtar till en magisk plats där de återigen blir uppskattade för den de är. Ett hoppfullt läsäventyr där vardag och fantasi blandas och där alla har en plats och får vara med. Böckerna är utgivna av @rabensjogren .#kalenderböcker #adventsböcker #högläsningstips #högläsningsbok #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *