Instagram

Instagram Inlägg

Ja vad säger man? För din skull är en läsupplevelse utöver det vanliga. Intrigen är ruggigt aktuell, stark, viktig och skildrar på djupet effekterna av kriminaliteten. Jag har tyckt väldigt mycket om de tidigare böckerna men med den fjärde delen i Probono-serien har nog Kicki Sehlstedt överträffat sig själv. Har du ännu inte läst dessa böcker – gör det nu!Det är imponerande hur väl författaren förklarar och gör det obegripliga begripligt. Med ett inifrånperspektiv får vi på nära håll ta del av en brottsutredning där både offer och förövare ges ansikten och de anhöriga kvinnornas historia får ta stor plats. Insiktsfullt, trovärdigt och med fingertoppskänsla mejslas levande personporträtt fram. Bra driv och en dramatisk handling från första sidan fångar mitt intresse direkt och håller mig i sitt grepp hela boken igenom. Människor skildras realistiskt och berör mig så jag återigen kommer på mig att tro att jag läser en sann reportagebok.Författaren är kriminolog och journalist precis som huvudkaraktärerna Aida Svantesson och Kajan Berglund – och erfarenheterna känns och grundlig research märks. Vi möter kvinnor i olika åldrar bl a den 15-åriga flickvännen Mira, den unga mamman Emilie som bor i en lyxig villa som betalats med knarkpengar och den ensamstående hårt arbetande, stolta fyrabarnsmamma Faduma. Samtliga har starka känslor och band till kriminella pojkar och män i skilda åldrar. Det kan tyckas vara många personer att hålla reda på men de har alla mycket gemensamt och allt vävs skickligt samman.Den rika mångfalden både vad gäller etnicitet och ålder, vidgar perspektiven och skapar stort engagemang och igenkänning hos mig som läsare. Även om boken kanske klassas som en deckare så är det relationerna och människoöden som sticker ut och skapar stora avtrycken och ökad förståelse. Precis som i Backmans böcker om Björnstad påminns jag återigen hur mycket vi människor delar, hur vi alla hör ihop i ett gemensamt samhälle och ett gemensamt land. Oavsett olikheter eller likheter så är känslor och lojaliteten desamma.Förlag: @bazarforlag .#fördinskull #kickisehlstedt #bazarforlag #läsupplevelse #läsupplevelseutöverdetvanliga #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *