Instagram

Instagram Inlägg

Boktips!🏻‍♀️Förväntningarna var höga innan läsningen, men självklart lyckas Christina Lindström skapa magi även i samarbete med sin make Jan Andersson. Under samma tak är parets gemensamma debut och även den första boken riktad till vuxna läsare. Om du gillar charmiga, romantiska och filmiska böcker då kan jag varmt rekommendera denna roman.Vi möter Lisa som har bestämt sig för att lämna Luleå för att börja ett självständigt liv i Göteborg. Outfiten är noga genomtänkt och med hoppfulla steg beger hon sig till den nya lägenheten. Väl där upptäcker hon att hon blivit lurad.Frans arbetar som IT-supporter, gillar hockey och bacon och på fritiden spelar han i ett rockband. Vilsen i livet bestämmer han sig för att byta bostad och stadsdel. När han och Lisa inser att de blivit lurade att hyra samma lägenhet, skapar Frans kreativa lösningar och paret bestämmer sig för att testa att bo under samma tak.Romanen är skriven ur två olika perspektiv och i takt med att Lisa och Frans sätter ord på sina tankar och ambitioner inser jag snart att båda bär på mörka bagage och anstränger sig hårt för att lyckas gå vidare i livet och ge sig själva en andra chans.Jag kan tycka att romanen startar lite trevande och tappar tempo pga alla låttitlar och bandnamn, men håll ut! Vartefter intrigen fortlöper tar musiknörden Frans vänlighet, charm och bagage över och får mig att kapitulera totalt.Boken har många likheter med feelgood-romanen Sambo på försök av Beth O’Leary, men även om det här är en lättläst bladvändare, så är den också hjärtskärande, berör och väcker funderingar. Och liksom i Lindströms tidigare böcker mejslas levande personer fram och som blir till nära vänner som du tror finns och som du saknar efter utläsningen, vilket gör att jag vill återse dessa människor igen – så frågan är @christinalindstrom.forfattare och @jan.andersson.goteborg – kommer det fler böcker om Frans och Lisa?!Det läckra omslaget är skapat av Rasmus Pettersson.Förlag: @modernistared .#feelgood #feelgoodbok #undersammatak #christinalindström #janandersson #boktips #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *