Instagram

Instagram Inlägg

Stockholm Pride är i full gång och jag vill passa på att tipsa om George av Alex Gino.En uppriktig debutroman som gör avtryck och med karaktärer som är svåra att glömma. En lättläst och underhållande bok men också allvarlig och viktig läsning om rätten att få vara den man är.🏳️‍Alla tror att George är en pojke, men vet själv att hen inte är det. Både i skolan och hemma blir George utsatt för gliringar, antydningar och förväntningar på sitt beteende.Men så finns den lojala bästisen Kelly som ser, lyssnar och peppar.🏳️‍Varma känslor väcks direkt för George som är känslig och sårbar och har tydliga drömmar och en stark längtan att få komma ut, blomma och fullt ut få leva precis så som hen vill. Jag ser igenkänning hos barn jag mött genom åren och påminns om hur lätt många förutsätter att saker är på ett visst sätt och hur okunskap och fördomar präglar vårt bemötande.🏳️‍Dessutom gillar jag att ”Charlotte’s Web”, E.B Whites underbara berättelse om ”Fantastiske Wilbur” och hans trofasta vän Spindeln Charlotte, ger extra knorr åt denna bok.Har du ännu inte läst George och uppföljaren Rick av Alex Gino – gör det. Böckerna är utgivna av @lillapiratforlaget.#george#alexgino #rick#lillapiratförlaget #boktipsungdom #ungdomsboktips #ungdomsbok#hbtqia#happypride #allaslikavärde

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *