Instagram

Instagram Inlägg

Har du ännu inte läst något av den holländska författaren Anna Woltz – gör det bums!Hajtänder är den senaste boken som är översatt till svenska. Och det är brilliant att på endast 95 sidor skapa denna enastående berättelse. Gillar du böcker av John Green och Callum Bloodworth, missa inte denna läspärla!Atlanta står inte ut att gå hemma och vänta på beskedet. Hon bestämmer sig i hemlighet för att under ett dygn cykla de 360 km runt den stora sjön IJsselmeer. En vansinnig idé man vad ska hon annars göra? Nästan direkt efter start brakar hon rakt in i Finley som dyker upp från ingenstans. Han är på rymmen hemifrån och bestämmer sig för att göra Atlanta sällskap. Hon är orolig för sin mamma och Finley är förbannad på sin. Packningen består av vattenflaskor, tolv frallor och hajtänder. Perfekt utrustning när man ska möta sitt öde. Det blir ett hisnande och känslosamt äventyr fyllt av blod, svett och erkännanden av djupa hemligheter. Det här är en så imponerande bra läsning. En överraskade handling i högt tempo som bjuder på oväntade tvister utan att göra avkall på närvaron. Boken är skriven ur ett underbart barnperspektiv och den röda tråden är tydlig, här lämnas ingenting åt slumpen. Riktningen och budskapet är tydligt och noga genomtänkt.Jag roas, blir berörd och dessutom nyfiken och så inspirerad av den fascinerande miljön, att jag under läsningen googlar de platser och kartbilder över den sträcka de färdas.Nu håller jag tummarna att fler böcker inom kort översätts till svenska.Rekommenderas från ca 9 år och uppåt.Illustrationer: Maartje Kuiper Översättning: Olov HyllienmarkFörlag: @lillapiratforlaget .#hajtänder #annawoltz #lillapiratförlaget #läsupplevelse #barnochungdomsböcker #påsklovsläsning #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *