Instagram

Instagram Inlägg

FN har utsett den 2 april till Världsautismdagen. Autism är en funktionsnedsättning som påverkar ens sätt att tänka, vara och kommunicera med andra människor. Den som har autism har svårigheter med samspel och kommunikation och har begränsade och upprepade mönster i beteenden, intressen och aktiviteter.🇺🇳Jag vill utifrån dagen passa på att uppmärksamma böckerna:.#gretasresa en reportagebok av journalisten Alexandra Urisman Otto och fotografen Roger Turesson. En rikt illustrerad bok som fångar Greta Thunbergs resa från en tystlåten 15-åring till en av världens främsta opinionsbildare.@bokforlagetpolaris .#dettaärmittliv en mix av kortroman och seriebilder med text av Rose Lagercrantz och illustrationer av Anneli Furmark. . En bok om Sophia 14 år som är autistisk och känner sig annorlunda, men som försöker passa in. Hon åker på kollo och på sin födelsedag bestämmer hon sig plötsligt för att bryta sig ut ur utanförskapet genom att hålla ett tal för de andra om sitt liv.@bonniercarlsen .#mobilen av Petter Lidbeck är den fjärde fristående delen i den prisbelönta deckarserien om Signe Holm, en udda karaktär med god iakttagelseförmåga. Smart och välskriven bokserie som lyfter högaktuella ämnen som både barn och vuxna känner igen sig i.@rabensjogren .#jacobsvärld av den fantastiska författaren Jodi Picoult. Översättning: Anna Sandberg Handling: Jacob Hunt är en helt vanlig tonåring, men har Aspergers syndrom och är inlåst i sin egen värld. Han är begåvad och humoristisk men har svårt att förstå andra människor.När Jacobs handledare plötsligt hittas död blir kännemärkena för Jacobs tillstånd tydliga tecken på skuld, med hans oförmåga att möta någons blick, hans tics och oförutsägbara utbrott. Till slut tvingas hans mamma ställa sig frågan: Är hennes son en mördare? En gripande roman som insiktsfullt utforskar hur en sjukdom som Aspergers syndrom påverkar en familj, där en till synes vanlig dag plötsligt vänds till en verklig mardröm.Jag älskar Picoults böcker men denna pocketbok har jag ännu inte läst – har du🇺🇳#internationellaautismdagen #fndag #autismdagen #aspbergers #andraapril #2april

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *