Instagram Inlägg

1621 grundades Sundsvalls stad. Tanken var att Sundsvall skulle fira 400-års jubileum 2021. Därav utlyste Sundsvalls Stadsbibliotek en novelltävling där ett av kriterierna var att ’handlingen skulle utspela sig i Sundsvall någon gång under de senaste 400 åren’. Pandemin satte käppar i hjulet för firandet, men novelltävlingen genomfördes ändå.🇸🇪Jag har haft förmånen att vara en av de sex jurymedlemmar till tävlingen Sundsvallsnovellen och idag fick jag som representant som Årets läsfrämjare förtroendet att kora vinnaren Cecilia Ekhem.Konkurrensen var hård men juryn var enig.🇸🇪@sundsvallsstadsbibliotek skriver idag så här:Med bidraget Bara vatten har författaren Cecilia Ekhem utsetts till den första vinnaren av novelltävlingen Sundsvallsnovellen.Vi är glada och stolta över det stora intresset, ett 40-tal bidrag har skickats in.Tävlingen har varit öppen för alla från 16 år i hela Sverige och alla genrer har varit välkomna: skräck, spänning, humor, fantasy, science fiction och allt däremellan.Alla bidrag anonymiserades innan läsning.Det vinnande bidraget finns att läsa i sin helhet på Sundsvalls stadsbiblioteks hemsida.🇸🇪Cecilia Ekhem är sjukstugepoet och författare med ME och har hittills gett ut tre romaner, som jag läst och varmt rekommenderar.(Swipa för omslagsbilder🏽) #snartdansarduåter finns även utgiven som ljudbok.Följ henne gärna på @ekhemmanet Det har varit en ära och en fröjd att fått förtroendet att läsa alla starka bidrag.Hurra för alla som deltagit och återigen varmt Grattis till vinnaren Cecilia Ekhem.🥳.#sundsvallsnovellen#sundsvall400år#sundsvallsstadsbibliotek #åretsläsfrämjare #novelltävling #sundsvall

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *