Instagram

Instagram Inlägg

Jag har läst ”Ljudet av fötter – den första Monikabok” av Sara Lövestam. Jag blev tagen, berörd och alldeles uppslukad av bokens universum och karaktärer. Det här är en avslappnad, stark och närvarande läsning som tar upp och beskriver allvarliga ämnen men gör det med värme, humor och glimten i ögat. Det engagerar och väcker allehanda känslor hos mig. Letandet efter tillhörighet fascinerar och det levande persongalleriet dröjer sig kvar efter läsningen. Missa inte denna fantastiska läsupplevelse!.”Jag vill bara veta vem jag är. I glappet mellan universitetsläraren jag spelar och barnet jag hittills inte fått vill jag hitta pusslet där jag passar.”Vi lär känna den 41-åriga Monika som lever ensam med sin starka barnlängtan. Hon forskar om mytologiska texter på Stockholms universitet. I tysthet har hon under elva år genomgått IVF-behandlingar men den biologiska klockan tickar och möjligheterna att bli gravid minskar varje dag. Monika är uppvuxen i en fosterfamilj men har kontakt med sin alkoholiserade mamma. Monika inser att hon vet nästan ingenting om sin bakgrund, och bestämmer sig för att börja släktforska. Plötsligt möter hon en helt för henne okänd historia om sina biologiska förfäder..Jag njuter av de ljuvliga språket, de genomtänkta formuleringarna, sårbarheten, humorn, värmen och den fantastiska kravlösa relationen som den tonåriga grannen Texas och Monika delar. Så mycket förståelse, så mycket outtalat men så starka band. För kännedom så är Texas huvudkaraktär i ungdomsromanen En stark nolla som kom 2020 (lilla piratförlaget). Rekommenderas varmt – även till vuxna läsare..Monikas vardag präglas av hopp och förtvivlan och hon delar uppriktigt med sig av sina innersta tankar, kampen i sin barnlängtan, sorgen, motgångarna och ensamheten. Det är sårbart och äkta. Vi möter förtvivlan och omgivningens alla frågor som präglas av samhällets norm. Boken utspelar sig i nutid men varvar tryggt olika tidsepoker på ett skickligt och hänsynsfullt sätt.Boken slutar med en cliffhanger och jag är så glad att del två i serien kommer redan till hösten. Tack @piratforlaget för att jag fick möjlighet att förhandsläsa.🏽.#ljudetavfötter #saralövestam

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.