Instagram

Instagram Inlägg

”Mio min Mio” i nyutgåva med illustrationer av Johan Egerkrans. Åh vad jag tycker om den! De vemodiga bilderna som är både klassiska och moderna i en personlig mix talar direkt till mitt hjärta. En älskad berättelse som jag med andakt läser om och om igen. En utmärkt högläsningsbok och presentbok, som jag varmt rekommenderar till alla från 6 år och uppåt.”Var det någon som hörde på radion den femtonde oktober förra året? Var det någon som hörde att de frågade efter en försvunnen pojke? Så här sa de:- Polisen i Stockholm efterlyser 9-årige Bo Vilhelm Olsson som sedan i förrgår kväll varit försvunnen från sitt hem, Upplandsgatan 13.”Dessa meningar kan jag repetera när som helst och de gjorde starka avtryck på mig redan första gången jag hörde dem. Den ensamma och utstötta barnhemspojken har alltid berört mig. Varje gång när jag ser en röd toppluva tänker jag på honom och när jag hör om eller besöker Tegnérlunden tittar jag efter honom. En hoppfull och dramatisk berättelse som var en milstolpe för mig och har trollbundit mig genom åren. Jag tror att en del av magin är att boken är skriven i jag-form, vilket blir väldigt personligt och svårt att tvivla på. Kanske har det hänt på riktigt och kanske finns Landet i fjärran någonstans?Den storslagna och fascinerande berättelsen av Astrid Lindgren kom ut redan 1954 i samarbete med Ilon Wikland. Om det goda som möter det onda. Om längtan, mod och vänskap. Jag är så glad att Astrids inläsning fortfarande finns tillgänglig.Läs, lyssna och fascineras av bilderna. Följ med på resan mot Landet fjärran genom Gröna Ängars ö, över Morgonljusets bro och möt Miramis, Jum-Jum, Sorgfågeln, Väverskans lilla dotter och många många fler..Boken är utgiven av @rabensjogren .#miominmio #astridlindgren #johanegerkrans #rabénochsjögren #klassiker #högläsningstips #högläsningsbok #presentbok #boktips #lästips

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *