Instagram

Instagram Inlägg

”Marie Curie – ett liv” av Ann-Charlotte Ekensten är en inspirerande läsning och en personlig berättelse om vetenskapskvinnan som fick två Nobelpris för sitt forskande arbete.En fascinerande läsning som jag varmt rekommenderar till alla åldrar.Marie Curie var målmedveten, vetgirig och gick sina egna väger. Boken skildrar hela hennes 66-åriga liv och vi får även en tydlig bild hur samhällssynen och omvärlden såg ut. En stöttande familj och hårt arbete låg bakom de stora framgångarna.Marie Curie är en viktig person i vetenskapens historia och hon är en stor inspirationskälla med stort hjärta som visar att allt är möjligt.Ann-Charlotte Ekensten har gjort en grundlig research och jag imponeras över hur skickligt vetenskaplig fakta blandas med personliga vardagshändelser och yrkesliv. Fram växer ett varmt och mänskligt personporträtt som skildrar en hårt arbetande kvinna som framgångsrikt utmanar hinder och lyckades blanda familjeliv med framgångsrikt yrkesarbete.Boken är på drygt 40 sidor, skriven på lättläst svenska och rikt illustrerad med foton, inköpta från Curiemuseet i Paris. Den är informativ, spännande och intressant. En utmärkt läsning till en bred målgrupp.(Tips! På UR-play och @sverigesradio och @barnradion hittar du intressanta program om denna fascinerande kvinna).Boken är utgiven av @viljaforlag .#mariecurieettliv #anncharlotteekensten #viljaförlag #lättlästsvenska #biografi #nybok2020 #boktips #lästips #nobelpristagare #förebild

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *