Instagram

Instagram Inlägg

Ända sedan debutromanen ”Offermossen” släpptes 2017 har jag längtat och sett fram emot fler böcker av frilansjournalisten Susanne Jansson. Och nu finns äntligen ”Vinterviken” tillgänglig att läsa. En gåtfull och suggestiv berättelse om det vackra, viskande och vredgade havet.Vi möter miljöer som både hörs, känns och skräms.En psykologisk spänningsroman som passar utmärkt att läsa i en bokcirkel..Martin är dykare och jobbar på en musselodling på Orust, utanför Göteborg. En dag försvinner hans tre-årige son och polisen befarar att han drunknat. Martin är tyngd av sorg och skuld, men skeptisk och tror inte att det var en olycka. Han hittar spår och ledtrådar till märkliga sammanträffanden och oförklarliga händelser och börjar gräva djupare i det förflutna.Fotokonstnären och f.d polisfotografen Maya Linde befinner sig på ön och dras snart in i fallet..En del av handlingen kan vi känna igen från andras böcker, men författarens enastående språk, böljande och poetiskt, och den helt egna tonen med känslosam nerv och precis närvaro fångar mig direkt. Miljöbeskrivningarna är målande och detaljerade och sätter igång alla mina sinnen och gör boken till en bladvändare. Det är en vardagsberättelse som kryddas med oförklarlig mystik blandat med det okända som lurar under ytan. Förutom huvudpersonerna möter vi missunnsamma, märkliga och truliga grannar som gör stora avtryck..Debutromanen ”Offermossen” tog mig med storm och påverkade mig starkt. Jag har tipsat om den i både radio och tv och den gör sig fortfarande påmind då och då. Men det är något i ”vintervatten” som skaver hos mig. Boken är väldigt välskriven men jag kan samtidigt tycka att den är lite ojämn och den väcker en del frågor. Kanske har jag missat något och behöver läsa om den. Kanske behöver jag samtala med någon annan om den. Eller så finns det helt enkelt en förklaring.. Tyvärr gick författaren bort för precis ett år sedan. Jag beklagar det, för Susanne Janssons berättarstil sticker ut och fattas mig redan. Har du ännu inte läst hennes böcker – gör det! Jag rekommenderar dem varmt..Boken är utgiven av @wahlstromwidstrand.#vintervatten #susannejansson #wahlströmochwidstrand

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *