Instagram

Instagram Inlägg

Boktipset!Åh vilken strålande debut! Exakt så här vill jag att en feelgoodroman ska vara. Det här är en läspärla som sticker ut och som berör mig på många sätt.I ”Som en öppen bok” av Sara Molin får vi möta en vuxen familj med gamla roller, systerskap, diskussioner och förväntningar. Vi möter kollegor och elever inom skolvärlden, vardagens utmaningar och bekymmer. Vi tar del av drömmar efter att stadga sig och längtan efter att få arbeta ännu närmare böckernas värld.Den här berättelsen ligger nära mig själv kring familj och intressen. Språket och de oväntade liknelserna får mig både att le, skratta högt och när skolavslutningen närmar sig kommer det en även en liten tår – och att en berättelse får mig så berörd är faktiskt inte så vanligt.Läraren Clara är plikttrogen och ambitiös, hon älskar böcker och läsning, men skolledningen och kollegorna har andra uppfattningar kring litteraturen och hur lektioner ska bedrivas. Clara lever ensam men när ungdomskärleken Jonathan korsar hennes väg får hon hopp om tvåsamhet. Han inspirerar henne att testa nya vägar, systerns pojkvän blir en stöttande vän och plötsligt är hennes liv en riktig härva.Jag gillar systrarna uppriktiga samtal, såna som man bara har med de som känner en riktigt väl. Den ständiga kopplingen till boktitlar som följt en genom åren känns igen. Attityden mot de utmanande eleverna är fint att se, frustrationen som uppstår av de krävande föräldrarna och hjälplösheten mot skolledningen ger trovärdig bredd. Visst är boken bitvis lite förutsägbar och det finns manliga karaktärer som är både ofattbart snygga och omtänksamma. Det blir rosaskimrande romantiskt, men det hör absolut till genren och är precis vad jag behöver just nu.Men det är feelgood-läsning som är förankrad i vardagen och har både djup och botten.Rekommenderas varmt!.Ljudboken är riktigt bra inläst av Viktoria Flodström.Boken är utgiven av @norstedts_forlag.#somenöppenbok #saramolin #norstedtsförlag #feelgood #romantik #boktips #semesterläsning

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *