Instagram Inlägg

Barnbokstipset!Kan man debutera som barnboksförfattare om man fyllt 93 år?Ja, det kan man – i alla fall om man heter Sune Ellström.”GrisSagan” är ett charmigt och oförutsägbart äventyr som tar sitt avstamp från livet på landet för länge sedan. Den består av en del dramatik, en dos glädje och gemenskap och en stor portion fantasi.Boken börjar med att småbrukarparet Per-Erik och Kristina bestämmer sig för att köpa en spädgris, en lissgris att föda upp till julbordet. En dramatisk halkolycka ger utdelning och plötsligt har familjen två grisar att ta hand om, Nasse och Frasse. Grisarna är nyfikna och vill prova allt roligt som barnen på gården gör. En våghalsig pulkafärd tar dem ända till månen, där både nya vänner och en raketfärd väntar.Berättarglädje och skrivarlust präglar denna oförglömliga saga. Författaren antyder att fler berättelser finns på lager och slutet är öppet för en fortsättning. Och jag fick verkligen mersmak!Boken har ljuvliga illustrationer av Frans Åkerman, som för mina tankar till grisen Wilbur.Allteftersom berättelsen fortgår, tar grisarna snillrikt och obemärkt över sin egen historia. Det ger en skön attityd och att på så få sidor lämna det jordade livet och hinna med ett hisnande äventyr uppe i rymden, är imponerande och ger ett skönt och befriande tempo.Det här är en saga för alla åldrar för er som gillar böcker av t ex Jujja Wieslander eller Ulf Stark. En härlig högläsningsbok.Så vill du gynna en författare som gett ut sin debut på eget förlag, beställ boken bums via telefon eller sms på 070-8611101.För varje såld bok går 5 kr oavkortat till BRIS.Rekommenderas varmt!.Boken är utgiven av Ellströms Förlag..#grissagan #suneellström #barnbok #bilderbok #debutbok #egenutgivare #ellströmsförlag #högläsningsbok #högläsningsboktips

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *