Instagram

Instagram Inlägg

Boktips!”Säg inget om Lydia” av Celeste Ng är en utmärkt bokcirkelbok!Jag hade höga förväntningar efter att ha läst "Små eldar överallt", som jag älskade. ”Säg inget om Lydia" är närapå snäppet bättre. Den har tätare handling och färre sidospår, med ett djup som väcker känslor som jag vill samtala om med andra läsare.Direkt avslöjas dilemmat: Lydia, den populära dottern och systern i familjen Lee är död. Handlingen växer stegvis fram, vi får insyn i familjen och de olika personerna får komma till tals. Därefter nystas skickligt olika anledningar fram och man får en förståelse för tänkbara orsaker och även sympatier för personerna. Men författaren håller en på halster till slutet, vilket gör boken till en spännande sträckläsning.Frågor väcks: hur väl känner vi varandra och framförallt våra barn? Vilka hemligheter döljer vi för varandra? Hur kunde allt gå så fel? När gick det snett? Vi inser att lyckan är skör och lätt att krossa. Det är en stark läsning, där kulturskillnader, utanförskap, brustna drömmar, skuld, längtan, rädsla och otrygghet är en stor del av handlingen. Celeste Ng är en enastående författare! Jag får kopplingar till Jodi Picoult: Liknande berättarstil, handling utifrån olika människors perspektiv, bra gestaltning och god insyn som nästan känns självupplevd. Bra driv i handlingen, som en film.Den engelska titeln "Everything I never told you" säger egentligen mer om varför det hände (Hemligheterna). Titeln ”Säg inget om Lydia" ändrar perspektivet mot resultatet av det som hände.Celeste Ng är verkligen en favoritförfattare hos mig och jag längtar redan efter fler böcker. Rekommenderas varmt!.Tack till @bokus_com för att jag fick möjlighet att förhandsläsa.Boken är utgiven av @albertbonniersforlag.#sägingetomlydia #celesteng #albertbonniersförlag #roman #brabok #boktips #lästips

Instagram Inlägg