Om

Foto: Birgitta Strandh/Sundsvalls Tidning

Agneta Norrgård är uppvuxen i Hälsingland och med föräldrar som båda var mycket engagerade på Bjuråkers bibliotek, fick Agneta en kärleksfull, men bestämd skjuts in i böckernas värld. Numera bor hon i Sundsvall.
Hon är en kreativ person och arbetar till vardags som pedagog. Utöver detta antar hon rollen som inspiratör, läsfrämjare, boktipsare och recensent. Detta genom hennes sociala medier och hemsida. På senare tid har hon även medverkat som boktipsare i både P4 Västernorrland och SVTs Go’kväll.

Agneta är också egenföretagare och driver kulturföretaget Agnetas ABC sedan 2013, där hon frilansar inom ämnena konst, litteratur och kreativitet. Via företaget skapar hon även egen konst och är lärare i Vedic Art. Hon anordnar och leder även :

  • Bokcirklar
  • Föreläsningar
  • Kreativa företagsevent
  • Kreativa kurser
  • Skapande verksamhet för barn och vuxna

Vill du att Agneta leder någon aktivitet med dig eller en grupp? Kontakta henne via kontaktsidan.


”Learning by doing!”

Oavsett om man skapar konst, läser, skriver eller är kreativ på annat sätt, så behövs närvaron, mindfullness. Genom att främja och utöva ABC så erhåller Du förhoppningsvis en känsla av flow – koncentration, eufori och tidlöshet.
Miljön är viktig. Genom att skapa under tystnad och med möjlighet att lyssna inåt, på sig själv ger självinsikt, personlig förståelse och utveckling. Att samtala med varandra och lära av varandra ger utveckling och nya kunskaper. En obefolkad plats är sällan kreativ, men kan bli kreativ när den fylls med människor som delar intressen, inspirerar varandra, utbyter tankar och idéer.

”Det handlar inte om vem man ska bli, utan vem man är.” (Curt Källman)

”Det handlar inte om hur man målar. Det handlar om hur man skapar.” (Curt Källman)


Kultur är den gemensamma kommunikationen som alla kan uttrycka, lära av och utvecklas tillsammans kring.
It’s…The Circle of Life!”