Instagram

Instagram Inlägg

Jag är tagen, berörd och djupt imponerad – wow, vilken enastående bra och alldeles ljuvlig roman du skrivit @callumbloodworth_forfattare Berätta tre saker är en oförglömlig bok som gör stora avtryck – en stark och känslosam läsupplevelse jag vill sätta i händerna på alla och envar och som jag tror och hoppas även blir en internationell succé. Jag säger bara Läs!!! Den här boken vill du inte missa.Liv Schiller är en ensam och tämligen osynlig 16-åring. Hennes mamma är död och hennes pappa gick sönder av sorg strax därefter. Livs närmaste vän är hennes mormor som bor i Piteå, 80 mil bort. Efter ett ofrivilligt besök på en ungdomsfest, blir hon av missförstånd tungkysst och isolerad för ev coronasmitta. Men så, av en slump hamnar Dag utanför hennes ytterdörr och ber Liv att berätta om tre saker som oroar henne. Och sedan blir ingenting som förr. Det är så mycket jag tycker om med denna bok. Jag älskar mixen av karaktärerna, deras underbara jargong och gemenskap. Handlingen som är underfundig, tidlös och aktuell. Språket som är både lekfullt, smart och tänkvärt. Den uppriktiga, charmiga tonen där glimten i ögat lyser igenom samtidigt som handlingen är både svart, mörk och sorgesam. Med fingertoppskänsla varvas allvarliga ämnen respektfullt med charm, värme och humor. Den sorglösa tonen lyser ibland igenom när det är som allra mest hopplöst. Det är imponerande, snyggt och trösterikt, och jag kom att tänka på böcker av både John Green, Nicola Yoon och Jenny Jägerfeld.Berätta tre saker av Callum Bloodworth är en läspärla utöver det vanliga som jag rekommenderar till alla från ca 13 år och uppåt. En berättelse som skulle göra sig utmärkt på filmduken.Och kom ihåg… ”Flataklocken i all ära, men det är du som ska vara mittpunkten i ditt liv.”Boken är utgiven av @bonniercarlsen Underbart inslag av @emmagravesdesign Tack @jennyschyttberg för att du gjorde mig uppmärksam på denna fantastiska roman🏽.#berättatresaker #callumbloodworth #ungdomsbok #läsupplevelseutöverdetvanliga #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *