Instagram Inlägg

”Huldas hus” av Anita Salomonsson är ett fascinerande stycke kvinnohistoria från Västerbotten.Sedan mormor dog bor den 37-åriga Sara Sofia ogift och ensam i ett litet torp i Burträsk. Hon tjänar som piga och har inte upplevt så mycket från omvärlden.En dag börjar ett bygge av ett ståtligt hus med stora fönster och den kvinnliga världsvana fotografen Hulda Serafina Jonsson. Genom skafferiets fönster får plötsligt Sara Sofia en skymt av den stora världen och ett helt annat liv, med människor som kommer och går.Två kvinnoöden som knappt möts. De bor grannar men lever helt olika liv.Hulda påverkar Sara Sofia och flera med henne blir nästan besatta av den drivna och självständiga fotografen.På knappt 200 sidor tecknar Anita Salomonsson varsamt fram en bild av tiden, miljöerna och människorna, men framförallt kommer vi Sara Sofia nära och får ta del av tankar och känslor. Skafferiet är ”en nödhamn, en skyddad vrå för den ångerfulla, ett värn mot världens vånda och ve men också, inte att förglömma, små lyckostunder”.Romanen är en blandning mellan verkliga händelser, research och fiction.Gillar du böcker av Elsie Johansson, Vibeke Olsson och Kerstin Ekman – så läs denna!.Boken är utgiven av @norstedts_forlag.#huldashus #anitasalomonsson #norstedts #kvinnohistoria #roman #västerbotten #boktips #lästips

Instagram Inlägg